De beste teene for magen

Del artikkel
Har du vondt i magen, prøv å drikke en av disse teene med mange gode egenskaper. Lag deg en liten tepause hvor både du og magen får ro.

Terituale

I årtusener har mennesker drukket te som et fast rituale for å oppnå helse og vitalitet. Te har noe av det høyeste innholdet av helsebringende antioksidanter kalt polyfenoler som beskytter mot sykdom. Hva med å starte en ny vane og daglig drikke en kopp med te som støtter magen?

Her er fire urteteer kjent for sine gode egenskaper for magen.

Ingefærte

Ingefærte lager du ved å koke ingefærrot i vann. Denne roten kan være veldig effektfull spesielt ved kvalme og oppkast. Den kan også redusere luft, oppblåsthet, kramper og andre fordøyelsesproblemer (1).

Rasp eller skjær en knott av roten og ha den i kokende vann i 10-20 minutter. Sil og nyt den som den er eller med en skive sitron, honning eller kajennepepper.

 

Peppermyntete

Peppermyntete er noe mange velger når magen er ute av lage. En ting er at peppermynte kan roe tarmmusklene og være smertelindrende (2,3) dempe kvalme og oppkast (4,5) men den lukter også så friskt og godt, og det er gjerne en fordel om man føler seg kvalm og dårlig.

Peppermyntete kan kjøpes i de fleste butikker og helsekost eller du kan lage din egen ved å ha knuste peppermynteblader i varmt varm i ca.10 minutter.

Fennikelte

Fennikel er en plante i gulrotfamilien som har en nydelig lakrislignende smak. Te fra denne planten brukes til forskjellige plager, blant annet magesmerter, forstoppelse, luft og diaré (6). 

Du kan lage teen hjemme ved å helle 2,5 dl varmt vann over 1 ts tørkede fennikelfrø. Eller du kan ha røttene eller bladene fra fennikelplanten i varmt vann i 5-10 minutter før du siler det. Du får også kjøpt Fennikelte i de fleste helsekostbutikker.

Kamillete

Kamille er en gammel medisinplante med en lys fremtid, bare flere får øynene opp for denne anvendelige urten. Kamillete har beroligende lukt, smak og effekt. Den roer hele fordøyelsessystemet, minsker luft, hjelper fordøyelsen, lindrer bilsyke, kvalme, oppkast og diaré (7)

Vil du lage den selv kan du ha 1 ss tørkede blomster i en tepose. Trekk i en kopp med varmt vann i 5 minutter, drikk og kjenn roen senke seg. Har du ikke teposer, siler du bare vannet etter trekking.

 

 

 

 

Vi gjør oppmerksom på at denne siden kun er ment som kunnskapsdeling og ikke som medisinske råd.