Takk for maten

Del artikkel

Hva er sunnest, maten du er glad i eller maten du griner på nesa av? Er hvordan du har det mens du spiser er like viktig som hva du spiser?

Hva du tenker om maten du spiser er like viktig som hva slags mat du spiser. Jeg tør påstå at du får mer næring ut av en pizza du virkelig nyter, elsker og er takknemlig for, enn salaten eller smoothien du tvinger ned mens du griner på nesa.

Når du virkelig nyter maten du spiser er du til stede i hver bit. Du tygger den godt og verdsetter hver eneste smak. Masse spytt blir blandet inn i maten mens du tygger, som gjør det lettere for magen å ta opp den næringen som måtte befinne seg i måltidet.

Selvfølgelig finnes det mat som er sunnere og bedre enn annen mat, men tilstanden i kroppen din, stressnivå, diverse hormoner, nervesystem, osv spiller en vel så viktig rolle i opptak av næring.

Det er påvist at stress og negative emosjonelle tilstander påvirker mangfoldet av tarmflora og svekker fordøyelsen. Skift derfor ut det mentale og emosjonelle fokuset før du skifter ut maten du spiser.

Takknemlighet alene vil bedre din fordøyelse – prøv det.

 

 

Vi gjør oppmerksom på at denne siden kun er ment som kunnskapsdeling og ikke som medisinske råd.